Opleiding
Transformeer je uitdagingen naar succesvol werken met medewerkers.
Of wil je liever aparte masterclasses volgen?
Dan kan dat hier.

Opleiding

Lesuur

Als je een ondernemer bent met een team onder je,
Of als je met een team wil starten maar je vindt niet de juiste mensen,
Of je hebt de juiste mensen, maar je kan ze niet bijhouden,
Of je hebt de foute mensen, en het lukt je niet ze los te laten, …

Dan is Lesuur echt iets voor jou.

De juiste mensen vinden

De ideale medewerker?

 • Hoe vind je?
 • Waar vind je?
 • Wanneer vind je?

De juiste mensen houden

 • Hoe werk je optimaal samen, en dat voor beide partijen?
 • Hoe kan je medewerkers gebonden houden? (Tips & tricks)

Op het juiste moment loslaten

 • Hoe kan je iemand loslaten via een ‘zachte landing’?
 • Én hoe kan je die persoon toch nog als ambassadeur van je bedrijf houden?
 • Én hoe kan je jouw ontslagkost optimaliseren?

Wat kan jij bereiken door ons Lesuur?

Je zal de eigenaar worden van een onderneming waarin jij Optimaal & duurzaam kan ondernemen, Mét een team van ideale medewerkers voor jou, Omdat je de juiste mensen wist te vinden, kon behouden en kon binden aan jouw onderneming.
Tijdens Lesuur zetten we in op een uitgebreide basiskennis van jouw opties en mogelijkheden, waarmee je zelf snel kan schakelen wanneer er zich bepaalde (veelvoorkomende) situaties voordoen. Op die manier ben je in staat om ZELF beslissingen te nemen, sta je zelfzekerder in de schoenen tijdens die beslissingen en ben je minder afhankelijk van anderen.
… je voelt het al, dit duurt vast langer als een (les)uur!
Dus, wil jij ook… ?
 • De juiste mensen vinden?
 • De samenwerking met jouw topteam verbeteren?
 • Slimmer werken met personeel?
 • Eén gestroomlijnd proces voor jouw personeelszaken?
 • Met zelfvertrouwen de personeelsuitdagingen aangaan?
 • Een topteam samenstellen?
 • Zorgeloos met jouw team in gesprek gaan?
 • De loonkost van jouw team optimaliseren?

Wat is een lesuur

Hoe ziet een lesuur eruit?

Zoals je al wel kon verwachten, is er te veel informatie om letterlijk in een lesuur te passen. Er is wel erg veel structuur, zodat je weet wat je kan verwachten. Elke maand hebben we dezelfde hoofdstukken, met andere invullingen. Zo hebben we bijvoorbeeld:

HR Back To Basics

In dit hoofdstuk leggen we de theorie uit op een behapbare manier, zodat jij helemaal mee bent.

People Behind The Team

Ja, hoor, ook soft-HR komt uitgebreid aan bod! Je leert er hoe je optimaal mensen kan vinden, met die mensen kan samenwerken, en hoe je ze kan laten gaan.

Let’s Talk Numbers

In dit hoofdstuk gaan we diep in op de kost van de verschillende thema’s én hoe we die kosten kunnen optimaliseren.

Alternatieve verloning

En dan zijn we aan mijn favoriete stokpaardje! Elke maand nemen we één alternatieve verloning onder de loep in een uitgebreide masterclass. Dan ben je helemaal mee met de voordelen, nadelen, de toepasbaarheid en de valkuilen.

Alleen deze hoofdstukken zorgen er al voor dat je jouw investering eruit haalt, dus waar wacht je op?!
Oké, ik zal je zeggen wat je nog krijgt:

Interessante sprekers

Elke maand komt er een spreker met HR- of businessachtergrond vertellen over een relevant onderwerp. Communicatie, juridische valkuilen bij freelancers, preventiediensten, GDPR bij werknemers, hoe bereken ik wat ik moet doorfactureren als ik mijn loonkost ken?, … noem maar op! Relevant, interessant en op maat van mijn klant!

Coaching

Oh jawel! Begeleiding & Coaching van mezelf, mijn team én de sprekers. Elk kwartaal plannen we een moment in om jouw vragen over wat je net geleerd hebt, in groep te beantwoorden. Op die manier kan jij het maximale halen uit de uitleg die je gekregen hebt.

Besloten Facebook-community

Deze mag je ook niet vergeten, want in deze community worden alle leden uitgenodigd, zodat je jouw wins, fails, uitdagingen en vragen, … met elkaar kan delen! Naast de coachingcalls elk kwartaal, kan je dus daar terecht met vragen die mijn team en ik zullen beantwoorden.

Is Lesuur iets voor mij?

Dat is een hele goede vraag, want dat wil zeggen dat je op zoek bent naar iets om jezelf te verbeteren, nog meer meerwaarde te laten geven en dat je het grootste kapitaal van jouw onderneming (je medewerkers) op de juiste manier kan behandelen. Dus je stelt een heel goede vraag! 

Met Lesuur focussen we ons één jaar lang op de verschillende aspecten binnen HR om jou naar het volgende niveau te tillen. Op die manier kan je jouw zaak uitbouwen met zelfzekerheid en kennis om snel te handelen zodat je steviger in je schoenen staat als werkgever.

Oké, ik wil dat Lesuur! Hoe werkt het?

Ah, dat hoor ik graag!  Lesuur is een 12-maandentraject waarin leren op eigen tempo (zelfstudie) gecombineerd wordt met ondersteuning door mezelf en het Overuur-team.  In het platform ‘droppen’ we elke maand een nieuwe module met dezelfde basisthema’s en organiseren we een masterclass rond “alternatieve verloning” én een masterclass van interessant en relevante spreker. Je krijgt bij aanvang onmiddellijk toegang tot het platform en je wordt in een privé Facebook-community begeleid met live coaching calls en feedback op al je vragen.
Het Lesuur-traject is geen 1-op-1-HR-coaching. Het is een begeleiding in groep waarbij je continu geholpen wordt met praktijkgerichte oplossingen op allerhande situaties die zich voordoen op dat moment, vragen die je hebt over de modules. Die begeleiding en hulp krijg je van mijn team en van mij.

Tijdens de kantooruren is er steeds support aanwezig in de groep om je verder te helpen indien je vastzit met vragen en er worden twee live-sessies per maand georganiseerd waarin we dieper ingaan op jouw vragen. We optimaliseren samen jouw HR en boosten die, zodat jij als bedrijfsleider aan de slag kan met de kennis, trucs & tools die we jou gegeven hebben.

Kan je er tijdens één van de live-sessies niet bij zijn? Dat is geen probleem, want er zullen replays beschikbaar zijn, waardoor je niets hoeft te missen!

Het traject is niet gemaakt als ‘kant-en-klaar-pakket’. Met ons kantoor zijn we héél oplossingsgericht en doen we er alles aan om je zo veel mogelijk aan te reiken. Niettegenstaande zal je hier zelf ook verantwoordelijk zijn om het geleerde om te zetten in de praktijk. Als je de dingen die we je aanreiken, gebruikt, zal je enorme stappen zetten in de professionalisering van je bedrijf.

Het grootste deel van de sessies zal gegeven worden door Desiree Lagerburg, founder en CVO van Overuur.

Met ruim 12 jaar ervaring in payroll voor de KMO is zij hiervoor een uitgelezen persoon. Ze deelt haar kennis met jou en vult die kennis verder aan door verschillende sprekers aan bod te laten komen met elk hun eigen ruime expertise. Enkele voorbeelden van experten vind je hieronder;

 • Shana Cabus

Shana heeft als arbeidspsychologe een ruime ervaring in het optimaal inzetten van competenties. Zij legt in Lesuur uit hoe je competentieprofielen kan opstellen en inzetten voor jouw onderneming.

https://www.roadtogrow.be/

 • Sandra Deboes

Met haar héél ruime ervaring vertrekt Sandra vanuit haar eigen ervaring en expertise om kleine tot middelgrote ondernemingen te begeleiden om hun HR beleid op punt te zetten. In Lesuur legt ze jou uit hoe je een vacature schrijft en ze legt jou het hele sollicitatieproces tot in de puntjes uit .

https://www.hrvoorkmos.be/

 • Tina Meersman

Wil je leren hoe je van je medewerkers een gemotiveerd team kan maken, en zo meer controle over je bedrijf kan krijgen? Tina legt jou uit hoe je met affiniteit en realiteit tot een betere communicatie kan komen met jouw team.

https://uman.be/

 • Peter Debrouwer

Peter legt jou uit wat loopbaanbegeleiding is en hoe je het kan inzetten voor jezelf als zelfstandige maar ook voor jouw team. Hij legt jou ook zijn ervaring met een Raad van Advies uit!

https://www.auresjobs.be/

En zo zijn er nog veel interessante mensen!

De sessies van de sprekers kan je niet apart bekijken. Zij maken deel uit van het volledige Focus-traject OF in de aparte delen. Dit zijn geen aparte masterclasses.

Deze toppers gingen je al voor!

Jolien Verdonck
Lees verder
perfecte opleding voor onze onderneming waar op dit moment geen personeel in dienst is, een goede voorbereiding op en belangerijk in de keuzes die wij nu maken
Ann Vanpachtenbeke
Lees verder
Ik vond de opleiding inhoudelijk zeer goed en heb heel wat bijgeleerd. De locatie en de ontvangst was ook top.
Guy Van Gils
Lees verder
Een duidelijk en eenvoudige voorstelling van wat er in een loonpakket kan zitten.
Previous
Next